Kérdése van? Hívjon minket! +36-70/948-4055

Enteriőr

Vlies fotótapéta használati útmutató

2021.04.19 19:05
Vlies fotótapéta használati útmutató

A vlies tapéta, növényi rost alapú, vagy más néven gyapjúrostos tapéta. Természetes alapanyagainak köszönhetően, számtalan pozitív tulajdonsággal bír. A legfontosabb jellemzői a maximális rugalmasság és mérettartás. A vlies tapéta képes jelentős mennyiségű levegő és vízpára áteresztésére, ennek következtében akár fürdőszobában is alkalmazható. Rugalmasságának köszönhetően alkalmas a falazatban lévő feszültségek okozta repedések eltüntetésére, áthidalására is.

 

A vlies fotótapétákat tartó hengerbe feltekerve, általában ragasztóval együtt szállítjuk. (A termék adatlapon szerepel melyik mintához biztosít a gyártó ragasztót is)

1, A felület előkészítése

Első lépésként távolítsuk el a laza vakolat, festék vagy tapéta maradványokat a falról.
A hibákat ki kell glettelni, száradás után pedig simára csiszolni.

Nagyon fontos a megfelelő alapozás. Ezt végezhetjük mélyalapozóval, vagy felhígított tapétaragasztóval. Az alapozást követően várjuk meg, míg a felület megszárad.
A falnak a felragasztás előtt száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Ha az alapozást korábban csináltad, portalanítsd a felületet egy puha kefével.


2, A tapéta kicsomagolása

Nyisd ki a tartó henger tetején található kupakot. Ha az adott mintához a gyártó biztosít ragasztót, itt felül fogod megtalálni egy kis tasakban, alatta pedig az összetekert tapétát. A felragasztás sorrendjét a tapéta hátulján található számok jelölik.

Első lépésként, még száraz állapotban ellenőrizd, hogy stimmel-e a minta. Ha bármi eltérést tapasztalsz, jelezd az elérhetőségeinken. Reklamációt kizárólag felragasztás előtti tapéta esetén tudunk fogadni!

3, Használati útmutató ragasztóhoz

A ragasztót a tasakon található keverési arány szerint kell kikeverni.
Egy vödörbe kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, ezzel segítve az eloszlását, majd 3 percig állni hagyjuk.
Ezek után újra átkeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, végül átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.

4, Felhelyezés

A fotótapéta felragasztási helyét vízmérték, és vonalzó segítségével rajzoljuk elő a falra.
Ezt követően kenjük be a falat a bekevert ragasztóval, és oszlassuk el egyenletesen. Egyszerre egy csík helyét kend be.

Vlies alapanyagú fotótapétát száraz állapotban kell a ragasztós falra felhelyezni. Illeszd az ívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsd a posztert fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé haladva távolítsd el

A következő ívet a másik ív mellé, átfedés nélkül kell felhelyezni.
Az egyenletes száradás érdekében 18-20 C szobahőmérséklet az ideális, és kerüljük a huzatot. A felesleges részeket tapétavágókéssel vágd le.


Lehetőleg a poszter felületére ne kerüljön ragasztó, mert feloldhatja a festéket! Ha mégis rákerül akkor azonnal egy tiszta puha törlőronggyal töröld le

 

Vlies tapéta használati útmutató