Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 948 4055

Enteriőr

Vlies fotótapéta használati útmutató

2021.04.19 19:05
Vlies fotótapéta használati útmutató

A vlies (flíz) tapéta növényi rost alapú, vagy más néven gyapjúrostos tapéta. Természetes alapanyagainak köszönhetően, számtalan pozitív tulajdonsággal bír. Maximális rugalmasság és mérettartás, nagyfokú levegő és vízpára átbocsátó képesség jellemzi. Flexibilitásának köszönhetően alkalmas a falazatban lévő feszültségek okozta repedések eltüntetésére, áthidalására. Elég a falat bekenni ragasztóval, ezáltal egyszerűbb és tisztább a kivitelezés folyamata. Színtartó, és jól tisztítható.

Eltávolításkor maradéktalanul lehúzható a falról.

A vlies fotótapétákat tartó hengerbe feltekerve, általában ragasztóval együtt szállítjuk. (A termék adatlapon szerepel melyik mintához biztosít a gyártó ragasztót is)

1, A felület előkészítése

Első lépésként távolítsuk el a laza vakolat, festék vagy tapéta maradványokat a falról.
A hibákat ki kell glettelni, száradás után pedig simára csiszolni.

Nagyon fontos a megfelelő alapozás. Ezt végezhetjük mélyalapozóval, vagy felhígított tapétaragasztóval. Az alapozást követően várjuk meg, míg a felület megszárad.
A falnak a felragasztás előtt száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie. Ha az alapozást korábban csináltad, portalanítsd a felületet egy puha kefével.


2, A tapéta kicsomagolása

Nyisd ki a tartó henger tetején található kupakot. Ha az adott mintához a gyártó biztosít ragasztót, itt felül fogod megtalálni egy kis tasakban, alatta pedig az összetekert tapétát. A felragasztás sorrendjét a tapéta hátulján található számok jelölik.

Első lépésként, még száraz állapotban ellenőrizd, hogy stimmel-e a minta. Ha bármi eltérést tapasztalsz, jelezd az elérhetőségeinken. Reklamációt kizárólag felragasztás előtti tapéta esetén tudunk fogadni!

3, Használati útmutató ragasztóhoz

A ragasztót a tasakon található keverési arány szerint kell kikeverni.
Egy vödörbe kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, ezzel segítve az eloszlását, majd 3 percig állni hagyjuk.
Ezek után újra átkeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, végül átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.

4, Felhelyezés

A fotótapéta felragasztási helyét vízmérték, és vonalzó segítségével rajzoljuk elő a falra.
Ezt követően kenjük be a falat a bekevert ragasztóval, és oszlassuk el egyenletesen. Egyszerre egy csík helyét kend be.

Vlies alapanyagú fotótapétát száraz állapotban kell a ragasztós falra felhelyezni. Illeszd az ívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsd a posztert fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé haladva távolítsd el

A következő ívet a másik ív mellé, átfedés nélkül kell felhelyezni.
Az egyenletes száradás érdekében 18-20 C szobahőmérséklet az ideális, és kerüljük a huzatot. A felesleges részeket tapétavágókéssel vágd le.


Lehetőleg a poszter felületére ne kerüljön ragasztó, mert feloldhatja a festéket! Ha mégis rákerül akkor azonnal egy tiszta puha törlőronggyal töröld le

 

Vlies tapéta használati útmutató